Sayfalar

31 Ekim 2010 Pazar

DOMATES SOSLU BALIK (4 Kişilik)

Malzemeler:


  • 2 Çay Bardağı Pirinç

  • 450 gr Soyulmuş Domates

  • 50 gr Siyah Zeytin

  • 1 Soğan

  • 1 Diş Sarmısak

  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik

  • 1/2 Su Bardağı Et Suyu

  • Karabiber

  • 4 Balık Filetosu

  • 1 Çorba Kaşığı Un

  • 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari

Yemeğin Tarifi
Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun. Domates ve kekiği ekleyin. Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika kadar pışirin.

Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın. Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın. Sıcak olarak bekletin.

Kapariyi domatesli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.

ALABALIK IZGARA (6 Kişilik)

Malzemeler:



  • 4 adet büyük alabalık

  • 4 adet küçük domates

  • 12 adet defne yaprağı

  • 2 adet kırmızı soğan

  • Roka

Yemeğin Tarifi:


Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.

PALAMUT IZGARA

Malzemeler:
2 adet palamut, temizlenmiş ve yıkanmış
4-5 domates
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet limon
maydanoz
tuz

Hazırlanması:

1.Domateslerin bir kısmını rendeleyin ve yıkanmış, tuzlanmış palamutların arasına rendelenmiş domatesleri yerleştirin.
2.Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Palamutların üzerini halka halka doğranmış soğan, domates, biber, maydanoz, biber ve limon ile döşeyin.
3.Fırının ızgara bölümünde pişirin.