Sayfalar

14 Kasım 2011 Pazartesi

Acıbadem Yağının Faydaları

Acıbadem Yağı
Acıbadem yağı, tıbbi alanda da kullanılabilen bitkisel bir yağ. İçeriğinde,Protein, Şeker ve amigdalin bulunmakta. Yüksek miktarlarda alınması zararlı olacağından, önerilen dozların aşılmaması uygun olacaktır. Serin, ışıktan uzak ve ağzı sıkıca kapalı olarak, saklanması haline defaten kullanılabilir.
ACIBADEM YAĞININ FAYDALARI ;
1. Öksürük kesici özelliği vardır.
2.İdrar arttırıcıdır.
3.Bağırsak kurtlarını düşürücü etkiya sahiptir.
4.Şeker hastalığı için fydalıdır.
5.Kuru ve çatlak cilt bakımında etkilidir.
6.Stres ve yorgunluk için masaj yağı olarak kullanılır.
KULLANIM ŞEKLİ : Bir çay bardağı suya 2 damla damlatılarak günde 3 defa alınır. bilhassa bebeklerin kabızlıklarında badem yağı eşit miktarlarda bal ve pekmez ile karıştırılıp 4-5 saatte bir çay kaşığı verilir.
acıbadem yağının cilde faydaları
Acıbadem yağı özellikle cilt bakımı ve cilt germe, gençleştirme açısından faydaları olan bir bitkisel yağ türüdür. Acı badem, sütü ve kremi de olan ancak bu ürünlerin acıbadem yağı ile alakası olmayan ürünlerdir. acı badem yağı nelere iyi gelir dersek, en önemlisi kuru ciltler için cilt nemlendirici ve cildi gençleştiren bir etkisinin olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Acıbadem Yağı Ne İşe Yarar
Acıbadem yağının içindekiler : Protein, şeker ve amigdalin içerir.
Acıbadem Yağının Faydaları: Öksürük kesici, idrar arttırıcı, kurt düşürücüdür. Kan şekerini düşürür, nemlendirici, kuru ve çatlak ciltler için kullanılır. stres ve yorgunluğu giderir.
Acıbadem Yağının Kullanım Şekli: Günde 3 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2 damla damlatılarak alınır. Bebeklerin kabızlığında eşit miktarda bal veya pekmezle karıştırılıp 4-5 saate bir çay kaşığı verilir.
Acıbadem Yağının Zararları ve Yan Etkileri:Fazlası zararlıdır.Saklama KoşullarıSerin, ışıktan uzak ve ağzı sıkıca kapalı olarak çokçukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır
Acıbadem Yağı Fiyatı: Acıbadem yağı eczanelerde ml hesabına göre satılmaktadır. 20 ml bir kutu acıbadem yağı fiyatları , 5-6 tl fiyata satılmaktadır.Şıfalı BitkilerŞıfalı BitkilerŞifalı Bitkilerhttp://ipekmutfakta.blogspot.com/p/sifali-bitkiler.htmlhttp://ipekmutfakta.blogspot.com/p/sifali-bitkiler.html

12 Kasım 2011 Cumartesi

Jojoba Yağı Faydaları

Şifalı Bitkiler
Jojoba Yağı: Jojoba yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır, doymamış yağ asitlerince zengindir.
Jojoba Yağının Faydaları: Antialerjendir. Akneleri giderir. Kırışıklıklarda etkilidir. Kuru ciltleri nemlendirir. Saç kırılmasını engeller. Sivilceli ve yıpranmış ciltlere faydalıdır. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Sporcularda ayak kremi olarak kullanılır. Saç şekillendiricisi olarak da kullanılabilir. Saçların uzamasını ve güçlenmesini sağlar. İltihaplı egzamalarda ve selülit tedavisinde kullanılır. Saça parlaklık ve yumuşaklık verir. Kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler. Jojoba yağı, saçı düzgünleştirir. Kepek oluşumunu önler. Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önler. Antibakteriyel, anti-inflammatory (iltihap giderici) ve anti oksidantdır. Göz makyajı dahil olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler. Doğum sonrası çatlakların önlenmesinde baz yağ olarak tavsiye edilmektedir. Genel cerrahi uygulamalarda, göz hastalıklarında, iç, orta ve dış kulak iltihaplanmalarına, romatizma ağrılarında eklem iltihaplanmalarında, kireçlenmelerde, diş eti ve ağız mukozası iltihaplarında, cilt hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır: Sadece haricen kullanılır. Saçlara friksiyon yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılabilir. Avuç içine birkaç damla damlatılır. Gerekli yerlere masaj şeklinde uygulanır.
Jojoba Yağı Saça Nasıl Kullanılır: Bir miktar jojoba yağı kuru saça sürülür ve büyük dişli tarak ile yağ, saçın her tarafına eşit şekilde dağılması sağlanır. Saç bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir ve sonra şampuanla yılanır. Böylece saçınız yumuşak ve parlak bir görünüm kazanır. Bunu yapmaya vaktiniz yoksa şampuanınızdan daha iyi sonuç almak için kullandığınız şampuana 2 tatlı kaşığı jojoba yağı karıştırabilirsiniz.

Saç şekillendiricisi olarak kullanmak için, az bir miktar jojoba yağını elinize dökün ve saçınıza eşit şekilde yedirin. Bunu ıslak ya da kuru saça uygulayabilirsiniz. Özellikle dalgalı kuru saçlarda çok iyi sonuç alabilirsiniz.

Jojoba Yağı Cilde Nasıl Kullanılır: Makyajınızı temizlemek için bir miktar pamuğu jojoba yağı ile ıslatıp makyajlı bölgeye sürünüz. Nemlendirici olarak kullanmak için kullandığınız nemlendirici kreme iki damla jojoba yağı karıştırabilir ya da az miktardaki jojoba yağını doğrudan cildinize sürebilirsiniz.

11 Kasım 2011 Cuma

Meyan Kökü Faydaları

Şifalı Bitkiler
Meyan nedir ve meyan kökü faydaları nelerdir? Meyan bitkisi M.Ö 2000 yıllarından itibaren kullanılmaktadır. Bugünde meyan kökü kullanımı ve meyan hakkında araştırmalar sürekli yapılmaktadır. Meyan güçlü bir besindir. İçindeki maddeler ayrı ayrı ilaç olabilecek niteliktedir. Meyan kökünün içinde tıbbi ilaçlarda kullanılan kumarin izoflavan gibi maddeler bulunmaktadır. Meyan kökünün tıbbi ilaçlarda kullanımı oldukça fazladır.

Meyan Kökü Faydaları Nelerdir?
Meyan (Glycyrrhiza glabra) hakkında yapılan birçok araştırma onun insan sağlığına olan etkilerinin tespitini sağlamıştır.

Ülser için şifalı bitkiler : Mide bağırsak sorunlarında meyan çok iyi bir yardımcıdır. Ülser ve gastrit sorunları için kullanılmaktadır. Meyan kökünün içinde carbendoxolane gibi ülseri tedavi edici maddeler bulunmaktadır.

Ülser için 200-600 mg meyan kapsüllerinin 6 haftayı geçemeyecek şekilde kullanımı önerilmektedir.

Yapılan çalışmalarda meyanın mide ülserinin midede yayılmasını engellediği ve ülserin büyüklüğünü ciddi oranda azalttığı belirlenmiştir. Onikiparmak bağırsağı ülseri ile ilgili meyanla yapılan bir araştırmada da meyanın ülserle ilgili kullanılan kimyasal ilaçtan daha çabuk yarar sağladığı tespit edilmiştir.

Alman Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu meyan kökünün balgamlı öksürük, mide ülseri ve karın ağrılarına karşı kullanılabileceğinin belirtmiştir.

Bronşit için şifalı bitkiler : Bronşite iyi gelen bitkiler arasında önemli yeri olan meyan gögsü yumuşatıcı ve balgam söktürücüdür. Bronşit ve ciğerdeki balgamı akışkan hale getirir.

Şifalı bitkiler soğuk algınlığı : Meyan kökü bitkisinin öksürük kesici etkisi vardır. Soğuk algınlığı içinde yararlanılabilir. Soguk algınlığı septomlarını iyileştirici etkisi bir diğer meyan kökü faydası olarak belirtilebilir.

Yangı giderici, kortizona benzer bir etkisi tespit edilmesine rağmen kortizonun göstermiş olduğu yan etkileri göstermemektedir.

Meyan kökünün Vücutta virüslere karşı etki gösteren interferon düzeyini artırdığına dair araştırmalar bulunmaktadır.

Meyan kökünün içeriğinde güçlü antioksidan özelliğiyle bilinen flavonoidler de yer alır.

Almanyada meyan kökü ile yapılan bir araştırma meyanın sars virüsünün çoğalmasını engelleyici etkide bulunduğunu göstermiştir.

Arterit ağrıları için yararlıdır.

Meyan kökü bitkisi menopozun semptomlarını tedavi etmek için kullanılabilir.

Spazm çözücü etkisi meyan kökünün yararları arasındadır

Meyan çayı kabızlık sorununa yardımcı olabilir

Yorgunluk gibi şikayetlerde kuvvet verici etkisinden dolayı tonik olarak kulanılabilir.

Sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak isteyen herkes meyan kökünü kullanabilir.

Meyan Nasıl Kullanılır?
Meyan kökü çayı ve meyan kapsülleri şeklinde alınabilir. 100-520 miligramlık kapsülleri vardır.

Meyan çayı : Yarım kahve kaşığı kıyılmış meyan kökü üstüne bir fincan kaynar su döküldükten sonra 5 dakika demlenir ve süzülerek içilir.

Meyan balı : Meyan balı meyan köklerinin kaynar suyla karıştırılmasından sonra alçak basınçta yoğunlaştırılması yoluyla yapılır. Siyah renkte sert bir yapıdadır. Toz veya çubuk halde satılır.

Fındık yağı Faydaları

Şifalı Bitkiler
Uzmanlar, fındık yağının diğer bitkisel sıvı yağlara oranla hatırı sayılır derecede faydalarının olduğunu söyledi. Damarların sertleşmesini ve daralmasını engelleyerek kalbi koruyan fındık yağı aynı zamanda kemik erimesini de yavaşlatıyor.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (FİSKOBİRLİK) önemli iştiraklerinden biri olan Ordu Yağ Sanayi AŞ Genel Müdürü Bayrak, Giresun Gazeteciler Derneği Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, fındıkta uygulamaya konulan yeni stratejisi içerisinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) depolarında 500 bin ton dolayında bir fındık stokunun bulunduğunu belirtti.

Bu stokun bir kısmının yağ yapılmasına başlandığını, TMO’dan 60 bin ton fındığın yağ yapılması ihalesini aldıklarını ifade eden Bayrak, şunları söyledi:

“Bu fındığın yağ yapılması için yarından itibaren düğmeye basıyoruz. Bu bizim 5-6 ay kadar hammadde stokumuzu karşılayacaktır. Bundan sonra fındık yağı artık daha kolay bulunur, daha kolay alınır ve daha ucuz olacaktır. Bunun yanı sıra fiyatlarımız ayçiçeği fiyatları seviyelerine düşmüş durumdadır.

Fındık yağının diğer bitkisel sıvı yağlara oranla hatırı sayılır fayda farkı vardır. Yağımıza güveniyoruz. Fındık yağı tartışmasız bir şekilde yeryüzünün en sağlıklı yağıdır.”

Ürettikleri ‘Çotanak” yağını Türkiye’ye pazarlar durumda olduklarını, bununla ilgili ülke çapında pazarlama ağına sahip bir firmayla anlaştıklarını kaydeden Bayrak, “Bundan sonra Hakkâri’nin en küçük beldesinden, Edirne’nin en küçük köyüne kadar ulaşmayı planlıyoruz.

Yağımızı yeni ambalajlarımızla piyasaya sürdük. Bir ve iki litrelik pet şişelerimiz yoktu. Hem daha ekonomik olması ve hem de içindeki yağın berraklığını, kalitesini göstermek istiyoruz. Halkımız fındık yağını tanısın diye, ürün ambalajlarına fındık yağının tanıtılması amaçlı etiketler de koyduk” diye konuştu.

Faydaları saymakla bitmiyor

Bayrak, fındık yağında yüzde 83 oranında oleik, yüzde 12 oranında linoleik asit, E vitamini, minerallerden kalsiyum, demir, çinko ve potasyum bulunduğunu ifade ederek, fındık yağının faydalarını şöyle sıraladı…
1.Damar sertliği, daralması ve bundan kaynaklanan muhtemel kalp hastalıklarını önler.
2.Vücuttaki aktiviteyi arttırır, psikososyal bir problem olan kısırlığa karşı etkilidir, üreme sistemini güçlendirir.
3.Hücrelerden doku ve organlara kadar tüm yapılarda yaşlanmaya karşı doğal savunma oluşturur
4. Kanser gelişimi ve riskinde engelleyici etkisi vardır.
5.Yüksek kalsiyum içerdiğinden çocukların kemik ve diş oluşumuna katkı sağlar, menopoz sonrası kemik erimesini yavaşlatır.
6.Bünyesinde bulunan yüksek E vitamini alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karşı kuruyucu etki yapar.

Ananas'ın Faydaları

Şifalı Bitkiler
Tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir. Meyve olarak yiyebilir, suyunu çıkartıp kokteyllerinizde kullanabilirsiniz. Anayurdu Amerika’nın tropik bölgeleri olan ananas, kalın ve etli bir gövdeyi çepeçevre saran 30-40 kadar sert ve özlü yapraktan oluşur. Orta ve Güney Amerika’da yetiştirilen ananas, Avrupaya tanıtıldıktan sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.

Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır.

Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir.

Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür. Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.

Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır. Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.

Meyve, sebze ya da etli salatalarınız ile birtakım yemeklere de ilave edebilirsiniz.

Tombul, taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur.

Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir. Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir.