Sayfalar

26 Kasım 2009 Perşembe

Dondurmalar ve parfeler

DONDURMALAR NASIL DONDURULUR
Dondurmalar temel olarak iki kısma ayrılır. Bunlardan birisinin temelini süt, Diğerinin ise meyve suları oluşturur. Fakat, gerek süt olsun, gerekse meyve suyu olsun; bunlar doğrudan doğruya makineye koyarak dondurulumazlar. Dondurmaların çeşitlerine göre bunların Süt ile yapılanlarına; Şeker, Yumurta,Kakao, Pralin, Meyve suları ile yapılanlarında;Şeker Yumurta akı, ve benzeri Gibi şeyler katarak, bunlar önce , Krema, yada şurup haline gelirler ve bu krema, yada şurubun dondurulması sonucuda da sütlü veya meyveli dondurmalar oluşur.

Yanlız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder