MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı
- Yarım kahve fincanı (30 gr) tozşeker
- 90 gr bitter çikolata
- 1 çay bardağı ince çekilmiş (40 gr) fındık
- 1 yumurta sarısı
- Birkaç damla rom (veya likör)
- 1 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Tere yağını eritip ılınmaya bırakın. Tozşeker ilave edip bir kâsede iyice çırpın.
Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fındık, yumurta sarısı ve romu ekleyip katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin.
Ellerinizi kakaoya bulayın. Karışımdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip buzdolabında 15 dakika bekletin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder