- 200 gr karides
- 2 yeşil elma
- 1 soğan
- 1 küçük salçalık kırmızıbiber
- 120 gr konserve mısır tanesi
- 2 çay bardağı su
- 2 çay kaşığı kori
- Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin. Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Sayfalar
17 Ağustos 2010 Salı
KÖRİLİ ve ELMALI KARİDES SALATASI
MALZEMELERİ
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek tarifleri' corba,
börek nasıl yapılır,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
karabiber,
karides,
kırmızıbiber,
Korili-Elmali-Karides-Salatasi,
köri,
mısır,
soğan,
su,
tuz,
yemek tarifleri,
yeşil elma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder