Sayfalar

6 Ağustos 2010 Cuma

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler
  • 7-8 Adet Mantar
  • 1/2 Soğan
  • 125 gr. Margarin
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1 Et Suyu Tableti
  • 3.5 Su Bardağı Su
  • 1/2 Paket Krema
  • Tuz
  • Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yemeğin Tarifi

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin.
Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.
3. 5 su bardağı suyu ekleyin.
Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. tencereyi ocaktan alın.
Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder