Sayfalar

31 Ekim 2010 Pazar

DOMATES SOSLU BALIK (4 Kişilik)

Malzemeler:


  • 2 Çay Bardağı Pirinç

  • 450 gr Soyulmuş Domates

  • 50 gr Siyah Zeytin

  • 1 Soğan

  • 1 Diş Sarmısak

  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik

  • 1/2 Su Bardağı Et Suyu

  • Karabiber

  • 4 Balık Filetosu

  • 1 Çorba Kaşığı Un

  • 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari

Yemeğin Tarifi
Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp sogan ve sarmısağı kavurun. Domates ve kekiği ekleyin. Et suyu ve zeytini ekleyıp tuz ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika kadar pışirin.

Bu arada balık filetolarına tuz ve karabiber serpip una bulayın. Kalan yağı büyüktavada kızdırıp balığı 4 dakika kızartın. Sıcak olarak bekletin.

Kapariyi domatesli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığı, domates sosu ve pirinç pilavı eşliğinde servıs yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder