Sayfalar

13 Aralık 2010 Pazartesi

Kusburnu Marmelatı ( Tatlılar )

Malzemeleri
Taze kuşburnu
Su
Şeker

Kuşburnu Marmelatı Tarifi
Yapılışı Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat yapılacak kazana konur.
Kaynatılacak tencerede kuşburnu yüzeyine kadar su konulur.
Kuşburnular ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
İyice yumuşayınca kuşburnular kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar.
Elde edilen kuşburnu ezmesi ince un eleğinden geçirilir.
Elerken eleğe el veya kaşıkla müdahale edilmemelidir.
Alta geçen elenmiş meyve ezmesi tekrar pişirilir.
Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır.
Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir.
Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır.
Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir.
İnmeye yakın kuşburnunun % 30u kadar şeker ilave edilir.
Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur.
Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder