Sayfalar

14 Eylül 2011 Çarşamba

Çilek Reçeli Yapılışı

Malzemeler
500 Gr. Çilek
500 Gr. Toz Şeker
1 Adet Limon'un Suyu

Çilek Reçeli Tarifi:
Çilekleri yıkayıp, saplarını temizleyin.
Çilekler çok iri ise dörde, orta boy ise ikiye bölün.
Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
Ertesi gün, erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak, bu köpükleri sürekli alın.
Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak, bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz, kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun, parmağınızla ortasından çizik yapın, reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. --Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip, iyice soğumasını sağlayın--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder