Sayfalar

15 Eylül 2011 Perşembe

ENGİNAR DOLMASI (2 kişilik)

Malzemeleri
2 adet enginar
150 gram kıyma
4 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
zeytinyağı
karabiber, tuz
Enginar Dolması Hazırlanışı
1 - Soğan, domates, sarımsak ince ince kıyılır.
2 - Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır.
3 - Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.
4 - İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur.
5 - Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
6.50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
7 - Sıcak servis yapılıp elle yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder