Sayfalar

15 Eylül 2011 Perşembe

KAYISI RECELİ NASIL YAPILIR

Malzemeleri;
1kg. kayısı
1,5kg. şeker (5-6 bardak)
750 gr. su,(3-4 bardak)
1gr. limon tuzu veya 1 limon suyu.

Kayısı receli Yapılışı:
Kayısılar iyice yıkanır, çekirdeği çıkarılır, bir tepsiye bir sıra halinde sıkıca dizilir, üzerlerine hazırlanmış olan sıcak şurup dökülür, tepsi güneşe konur, üzerine siyah bir tülbent örtülerek toz, toprak ve haşerattan korunur, üç dört gün sonra tepsi içindeki kayısılar alt üst edilerek çevrilir, üç dört gün sonra tekrar kontrol edilir. Şurup koyulaşmış, istenilen kıvama gelmişse reçel alınır, temiz kaplara konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder