Sayfalar

19 Eylül 2011 Pazartesi

Zeytinyağli barbunya

Malzemeleri:
1 kg barbunya
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
4-5 kaşık domates püresi veya rendelenmiş 2 adet domates
1 kaşık domates salçası
Zeytinyağı
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber , Tuz
4 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi:
Soğanı zeytinyağında kavurun. Pembeleşince şekerin bir kaşığını ekleyip karamelize edin. Havuçları da ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Domates püresini baharatları tuzu ve kalan şekeri ekleyin. Altını kısıp birkaç dakika, suyunu biraz çektirin. Barbunyaları ekleyip karıştırın. Ayrı bir tarafta salçayı 2 bardak su ile çırpın. Bu suyu barbunyaya ilave edip düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişirin. Ilınınca ince kıyılmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.




    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder