Malzemeleri:
1 kg barbunya
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
4-5 kaşık domates püresi veya rendelenmiş 2 adet domates
1 kaşık domates salçası
Zeytinyağı
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber , Tuz
4 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi:
Soğanı zeytinyağında kavurun. Pembeleşince şekerin bir kaşığını ekleyip karamelize edin. Havuçları da ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Domates püresini baharatları tuzu ve kalan şekeri ekleyin. Altını kısıp birkaç dakika, suyunu biraz çektirin. Barbunyaları ekleyip karıştırın. Ayrı bir tarafta salçayı 2 bardak su ile çırpın. Bu suyu barbunyaya ilave edip düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişirin. Ilınınca ince kıyılmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sayfalar
19 Eylül 2011 Pazartesi
Zeytinyağli barbunya
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek,
'Yemek tarifleri' corba,
balık,
Bisküvi Kurabiye,
börek nasıl yapılır,
bunya,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
ev tarhanası nasıl yapılır,
fasulye,
Kekler,
makarna,
Pizzalar,
salata,
yemek tarifleri,
zeytinyagli-barbunya
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder