Sayfalar

14 Kasım 2011 Pazartesi

Acıbadem Yağının Faydaları

Acıbadem Yağı
Acıbadem yağı, tıbbi alanda da kullanılabilen bitkisel bir yağ. İçeriğinde,Protein, Şeker ve amigdalin bulunmakta. Yüksek miktarlarda alınması zararlı olacağından, önerilen dozların aşılmaması uygun olacaktır. Serin, ışıktan uzak ve ağzı sıkıca kapalı olarak, saklanması haline defaten kullanılabilir.
ACIBADEM YAĞININ FAYDALARI ;
1. Öksürük kesici özelliği vardır.
2.İdrar arttırıcıdır.
3.Bağırsak kurtlarını düşürücü etkiya sahiptir.
4.Şeker hastalığı için fydalıdır.
5.Kuru ve çatlak cilt bakımında etkilidir.
6.Stres ve yorgunluk için masaj yağı olarak kullanılır.
KULLANIM ŞEKLİ : Bir çay bardağı suya 2 damla damlatılarak günde 3 defa alınır. bilhassa bebeklerin kabızlıklarında badem yağı eşit miktarlarda bal ve pekmez ile karıştırılıp 4-5 saatte bir çay kaşığı verilir.
acıbadem yağının cilde faydaları
Acıbadem yağı özellikle cilt bakımı ve cilt germe, gençleştirme açısından faydaları olan bir bitkisel yağ türüdür. Acı badem, sütü ve kremi de olan ancak bu ürünlerin acıbadem yağı ile alakası olmayan ürünlerdir. acı badem yağı nelere iyi gelir dersek, en önemlisi kuru ciltler için cilt nemlendirici ve cildi gençleştiren bir etkisinin olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Acıbadem Yağı Ne İşe Yarar
Acıbadem yağının içindekiler : Protein, şeker ve amigdalin içerir.
Acıbadem Yağının Faydaları: Öksürük kesici, idrar arttırıcı, kurt düşürücüdür. Kan şekerini düşürür, nemlendirici, kuru ve çatlak ciltler için kullanılır. stres ve yorgunluğu giderir.
Acıbadem Yağının Kullanım Şekli: Günde 3 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2 damla damlatılarak alınır. Bebeklerin kabızlığında eşit miktarda bal veya pekmezle karıştırılıp 4-5 saate bir çay kaşığı verilir.
Acıbadem Yağının Zararları ve Yan Etkileri:Fazlası zararlıdır.Saklama KoşullarıSerin, ışıktan uzak ve ağzı sıkıca kapalı olarak çokçukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır
Acıbadem Yağı Fiyatı: Acıbadem yağı eczanelerde ml hesabına göre satılmaktadır. 20 ml bir kutu acıbadem yağı fiyatları , 5-6 tl fiyata satılmaktadır.Şıfalı BitkilerŞıfalı BitkilerŞifalı Bitkilerhttp://ipekmutfakta.blogspot.com/p/sifali-bitkiler.htmlhttp://ipekmutfakta.blogspot.com/p/sifali-bitkiler.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder