Sayfalar

17 Şubat 2013 Pazar

KURU FASULYE TARİFİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı salça
 1 adet iri soğan
 2 bardak kuru fasülye
 Teremyağ
 Zeytinyağı

Hazırlanışı

Kuru fasülyeleri bir gece önceden ılık suyla ıslatın. Ertesi gün bir tencere içinde kuru fasülyeleri haşlayın. Suyun içine bir çay kaşığının ucuyla az bir miktar karbonat eklerseniz çabuk pişmesini sağlarsınız. Düdüklü tencere kullanıyorsanız buna gerek yoktur. Yemeklik doğradığınız soğanı bir parça teremyağ ve zeytinyağı ile soteleyin. Salça ile bir dakika kavurun. Kuru fasülyeleri de ekleyip karıştırın. Sıcak suyunuzu üstü geçene kadar ekleyin. Suyun içinde bir çay kaşığı karbonat eklerseniz çabuk pişmenisi sağlayabilirsiniz. Düdüklü tencere kullanıyorsanız buna gerek yoktur. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurup salçanızı ekleyin. Fasülyeleri de ekleyip karıştırın. Daha sonra tuzunuzu ayarlayın. Tuz ile yarım bardak et suyu veya suyunu ekleyip 10dk. daha pişirin.

Afiyet olsun

fırında balık tarifi

Fırında Pratik Çipura
Malzemeler:
  • 2 adet çipura
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/2 adet limon
  • 10 dal maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  1. Çipurayı ayıklayın ve iki yanına bıçakla çizik atın. (Baş tarafından, kuyruk tarafına doğru
  2. Fırın kabını, borcam veya tepsiye alüminyum folyoyu yayın.
  3. yemek kaşığı zeytinyağını döküp elinizle folyoyu yağlayın.
  4. Çipuraları yanyana koyun. Balığın içini tuzlayın ve yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanları yerleştirin. Balıkların üzerine kalan soğanları, limon dilimlerini, maydanozları ve defne yapraklarını dizin.
  5. Bir parça daha alüminyum folyo koparın ve balıkların üzerine kapatın. Diğer folyo ile kenarlardan birleştirip içe doğru kıvırarak hava almayacak şekilde kapatın.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 25 dakika pişirin. 6. Piştikten sonra folyoyu dikkatlice açın ve servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun