Sayfalar

17 Şubat 2013 Pazar

KURU FASULYE TARİFİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı salça
 1 adet iri soğan
 2 bardak kuru fasülye
 Teremyağ
 Zeytinyağı

Hazırlanışı

Kuru fasülyeleri bir gece önceden ılık suyla ıslatın. Ertesi gün bir tencere içinde kuru fasülyeleri haşlayın. Suyun içine bir çay kaşığının ucuyla az bir miktar karbonat eklerseniz çabuk pişmesini sağlarsınız. Düdüklü tencere kullanıyorsanız buna gerek yoktur. Yemeklik doğradığınız soğanı bir parça teremyağ ve zeytinyağı ile soteleyin. Salça ile bir dakika kavurun. Kuru fasülyeleri de ekleyip karıştırın. Sıcak suyunuzu üstü geçene kadar ekleyin. Suyun içinde bir çay kaşığı karbonat eklerseniz çabuk pişmenisi sağlayabilirsiniz. Düdüklü tencere kullanıyorsanız buna gerek yoktur. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurup salçanızı ekleyin. Fasülyeleri de ekleyip karıştırın. Daha sonra tuzunuzu ayarlayın. Tuz ile yarım bardak et suyu veya suyunu ekleyip 10dk. daha pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder