Sayfalar

17 Ağustos 2010 Salı

DOMATESLİ PUF BÖREK

MALZEMELERİ

  • 200 gr hazır ekmek hamuru
  • 2-3 domates
  • 125 gr yağsız beyazpeynir
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Domatesli puf börek: Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin. Peyniriufalayıp domateslerle karıştırın.

Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder