Sayfalar

17 Ağustos 2010 Salı

KAPARİLİ PATLİCAN

MALZEMELERİ

  • 2 bostanpatlıcanı
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı su
  • 20 yeşil zeytin
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • Tuz

    YEMEK TARİFİ:
    Kaparili patlıcan: Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.

    Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin. Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder