Sayfalar

3 Ağustos 2010 Salı

ELMALI TART


malzemeler:
  • 250gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1su bard.şeker
  • 1 k.tozu
  • aldığı kadar un
  • üzeri için: 3-4 elma
  • yarım su bard.şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ceviz
yapılışı: elmalar rendelenir. içine şekeri ilave edilir. ocakta 5 dk. kavrulur ve tarçını ilave edilir.ocaktan indirirkende ceviz içi konulur.
hamuru: oda sıcaklığına gelmiş margarin ve diğer malzemeler bir kapta yoğrulur. kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilir. hamurdan bir parça koparılıp buzluğa atılır ve yarım saat beklenir. sonra kare borcam veya küçük boy tepsi margarinin kağıdı ile yağlanır. hamur merdane ile tepsi büyüklüğüne göre açılır. üstüne elmalı iç yayılır. buzlukta bekletilen hamur parçasıda üzerine rendelenir. 175 derece ısıda pişirilip pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder