Sayfalar

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Ezo gelin corbasi

MALZEMELER

  • 1 çay fincanı kırmızı mercimek
  • 1 çay fincanı ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
  • 2 çay kaşığı nane
  • Biraz tuz
  • 6-7 bardak su

    HAZIRLANIŞI
    Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder