![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUMQ7NvQjdmt6wRPkK1KM-YM3ciHf8eoV9qrYxsys4gxErykJZtAG6lqit7yVo1FZr1br79XvYngoJQ35WwHkQr8v5GcNRC2_JQrbBPU5qLw2kjyS_S06sNSnwEzg1KJGLNUtxC3FYH6U/s320/balikbuglama.jpg)
Malzemeler
- 1 adet beyaz etli balık
- 1 buçuk su bardağı domates suyu
- 1 su bardağı su
- 2 adet defne yaprağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 3 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 dilim limon
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- Tuz
Yemeğin Tarifi
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder