- 3-4 adet kabak
- 3 dal dereotu
- 1 soğan
- 2 çay kaşığı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı su
- 8 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- birkaç tane nane yaprağı
- tuz, karabiber
HAZIRLANISI:
Kabakları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Dereotu kıyın. soğanı soyup ince ince doğrayın.Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. Bir fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin. Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edinve karıştırın. yuvarlak fırın kabını yağlı kağıtla kaplayın. hazırladığınız karışımıdöküp yayın. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. soğuyunca üzerine nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Sayfalar
16 Ağustos 2010 Pazartesi
FIRINDA KABAK TURTASI ( 4 KİŞİLİK )
MALZEMELERİ
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek tarifleri' corba,
börek nasıl yapılır,
dereotu,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
Firinda-Kabak-Turtasi,
kabak,
kabuğu,
karabiber,
limon,
nane,
sıvıyağ,
soğan,
su,
tuz,
yemek tarifleri,
yoğurt,
yumurta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder