Malzemeleri
- 4 dilim taze kaşar peyniri
- 5 yumurta
- 1 kahve fincanı light süt
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 soğan
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 4-5 dal maydanoz
- Tuz, karabiber
Süslemek İçin : - 4-6 taze soğan sapı
- Birkaç nane yaprağı
Yapılışı:
Kaşar peynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın. Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşar peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın. Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşar peyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder