Sayfalar

4 Ağustos 2010 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI

Malzemeleri
  • yarım su bardağı pirinç
  • 4.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • tereyağ nane

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder