- yarım su bardağı pirinç
- 4.5 su bardağı su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- tereyağ nane
Yemeğin Tarifi
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.
Sayfalar
4 Ağustos 2010 Çarşamba
YAYLA ÇORBASI
Malzemeleri
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek tarifleri' corba,
börek nasıl yapılır,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
pirinç,
tereyağı,
un,
yayla corbası yogurt,
Yayla-Corbasi,
yemek tarifleri,
yumurta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder