Sayfalar

17 Aralık 2010 Cuma

Ayva Reçeli

Malzemeleri
1,5 kilo ayva
1 kg+ 1 su barağı toz şeker
yarım limon suyu
7-8 adet tane karanfil
4 su bardağı su
Ayva Reçeli Yapılışı:
Öncelikle ayvaları yıkayın, soyun ve küplere bölün. Küp küp doğradığınız ayvaların kararmaması için önceden hazırladığınız limonlu suya atın. Ayvaları geniş bir çelik tencereye alın üzerine suyu ekleyerek ayvalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yumuşayan ayvaların üzerine suyunu dökmeden şekerin ve karanfilin tamamını ekleyin, şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın ve kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar kaynatın, ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin. Pişen reçelinizi soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kuru kavanozlara paylaştırarak ağzını sıkıca kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder