Sayfalar

17 Aralık 2010 Cuma

Sade Poğaça

Malzemeleri
250gr. tereyağı veya margarin (soğuk)
3-4 su bardağı un
1/3 paket yaşmaya
1 su bardağı süt veya su/süt karışımı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Sade PoğaçaYapılışı
3 su bardağı kadar unu yoğurma kabına alın ve yağı rendenin iri yerinden unun içine rendeleyin.
Ortasını havuz gibi açıp maya ve şekeri, eli yakmayacak sıcaklıktaki süt veya su/süt karışımını ilave edip mayayı ezin.
Una tuzuda ilave edip ortaya doğru un alarak hamuru yoğurmaya başlayın.
Mayalandırmadan yumurtadan küçük bezelere ayırıp yuvarlayin. Hafif yassıltarak yağlanmış tepsiye dizin.
1-2 saat kadar tepside mayalanmaya bırakın.
Yumurta sarısı sürüp bıçakla çizerek 200C derecede kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder