Sayfalar

17 Aralık 2010 Cuma

Tavuklu Sosyete Böreği

Malzemeleri
2 adet hazır yufka
½ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
İç malzemesi için;
1 adet tavuk göğüs eti
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet tatlı yeşil sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
3-4 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Yemeğin Tarifi:
1 - Tavuk etini tavla zarı gibi incecik küp küp doğrayın, Soğanları yemeklik çok incecik doğrayıp sivri biberleride incecik dilimleyin.
2 - Geniş bir tavada zeytin yağını orta ısıda kızdırın. Tavukları alıp sürekli karıstırarak 4-5 dakika kavurun. Soğan ve Biberleri ekleyip tuz ve karabiberleri serpip 4-5 dakika daha kavurup, ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
3 - Öte yandan hazır yufkaları üst üste koyup sekize bölün. Böylece 16 adet yufkanız olacak.
4 - Yufkanın uzun kenarlarına tavuklu soğanlı iç harcından 1 yemek kaşığı kadar koyun. Uzun kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sardıktan sonra içeriye doğru kıvırarak gül şekli verin..
5 - Diğer taraftan, 25-30 santim çapında borcam yada fırın tepsisini 2yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın. (kullanacağınız kabın dibine fırın kağıdıda serbilirsiniz.)
6 - sıvı yağı ve suyu karıştırıp böreklerin üzerine kaşıkla gezdirerek her tarafını ıslatın. Bir kenarda 30 dakika kadar bekletin. Bu süre içindebörekler su'yu çekecektir.
7 - Daha sonra Börekleri 5 dakika önceden ısıtıp 200 derece alt-üst ayarladığımız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirip çıkartın.
8 - İsterseniz fırına vermeden önceüzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiştirebilirsiniz. Fırından çıkarıp henüz sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. İsterseniz domates salçası yada domates püresi kullanarak sos hazırlayıp üzerine gezdirebilirsiniz. ( yemek Tarifleri )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder