Sayfalar

22 Aralık 2010 Çarşamba

Karışık Turşu

Malzemeleri
1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
1 kg yeşil domates
5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
1 su bardağı sirke
10-12 diş sarımsak
Karışık Turşu Yapılışı
1 - Havuçların dışını kazıyın.
2 - Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
3 - Salatalıkların baslarını alın.
4 - Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
5 - Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
6 - Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
7 - Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
8 - Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
9 - Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder