Sayfalar

22 Aralık 2010 Çarşamba

Domatesli Acıbiber Turşusu

Malzemeleri
2 kilo ufak açık yeşil acı biber
1 kilo domates (salçalık)
1 su bardağı sirke
15 diş sarımsak
6 çorba kaşığı kaya tuzu
Domatesli Acıbiber Turşusu Yapılışı:
1 - Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
2 - Biberlerin sapını kesin.
3 - Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
4 - Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
5 - Serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder