Sayfalar

14 Eylül 2011 Çarşamba

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır

Malzemeler:
100 gram margarin
2 yumurta
Yarım sb sıvıyağ
Yarım sb yoğurt
1 sb irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
( Hamurun kıvamı yumuşak olacak.)

Şerbeti :
3,5 sb şeker
4 sb su

Gül Tatlısı Tarifi:
Hamur açıldıktan sonra çay bardağı ile kesilir.
Ortaya çıkan yuvarlaklar şekildeki gibi yan yana birleştirilir. En üstteki parçaya biri üstte diğeri altta olmak üzere iki adet fındık yerleştirilir.
Fındık koyulan parçadan başlamak üzere aşağıya doğru parça sarılır ve ortadan kesilir.
not : şerbet soğuk , tatlı sıcak olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder