Malzemeleri :
1 kg.çilek
1 kg.toz şeker
1 limon suyu veya 1 gr.limon tuzu.
Çilek Marmelatı Yapılışı:
İyi olgunlaşmış kokulu çilekler alınır, bol su içinde daldırma usulü ile yıkanır, sapları çıkarılır. 1 kat şeker, bir kat çilek olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde çilekler tencereye konur, 1 gece kendi halinde bırakılır. Ertesi gün tencere ateşe konur. şeker eriyip duru bir şurup haline gelince çilekler alınarak, şurup kaynatılır ve koyulaştırılır. Koyulaşan şuruba çilekler atılarak bir müddet pişirilir, pişen çilekler şurup içinde veya dışarı alınarak iyice ezilir ve tekrar şuruba karıştırılır. Limon suyu veya tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir. Sıcakken temiz ve kuru kaplara konur.
kurutulmus sebze ve meyveler kurutma tepsisi, kayısı kurutma, üzüm kurutma, patlıcan kurutma, biber kurutma, elma kurutma, armut kurutma, salça nasıl yapılır, konserve nasıl yapılır, evde ekmek nasıl yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder