Malzemeleri:
60-90 adet yeşil incir,
1kg.şeker (4 bardak şeker),
0,5kg. su (1 bardak su),
1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu,
İncir Receli Tarifi:
Küçük yeşil ilek (erkek) incirler alınır ve yıkanır. Kabukları gayet ince soyulur. İncirlerin alt kısmında bulunan çekirdek evi küçük bir huninin uç kısmı batırılarak yuvarlak şekilde çıkarılır. İncirler kaynayan su içinde 15-20 dakika haşlanır, soğuk suya atılarak diriltilir. Şurup içine atılarak, incirler şeffaf oluncaya ve şurup koyulaşıncaya kadar pişirmeye devamedilir. Limon suyu ve limon tuzu ilave edilir, 1-2 dakika kaynattıktan sonra ateşten indirilir. Sıcakken kaplara doldurulur.
Not: İncirlere yeşil renk vermek için haşlama suyunun 4 litresine 1 gram göz taşı koyup incirleri bu suda haşlayıp sonra yıkamalıdır
Sayfalar
15 Eylül 2011 Perşembe
İNCİR RECELİ NASIL YAPILIR
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek,
'Yemek tarifleri' corba,
balık,
börek nasıl yapılır,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
ev tarhanası nasıl yapılır,
incir,
incir receli nasıl yapılır,
incir receli tarifi,
incir reçeli,
incir reçeli yapılışı,
incir-receli-nasil-yapilir,
Kekler,
makarna,
muzlu tart' yemek tarifleri' tart,
Pizzalar,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder