Malzemeler:
- 2 adet çipura
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1/2 adet limon
- 10 dal maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Çipurayı ayıklayın ve iki yanına bıçakla çizik atın. (Baş tarafından, kuyruk tarafına doğru
- Fırın kabını, borcam veya tepsiye alüminyum folyoyu yayın.
- yemek kaşığı zeytinyağını döküp elinizle folyoyu yağlayın.
- Çipuraları yanyana koyun. Balığın içini tuzlayın ve yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanları yerleştirin. Balıkların üzerine kalan soğanları, limon dilimlerini, maydanozları ve defne yapraklarını dizin.
- Bir parça daha alüminyum folyo koparın ve balıkların üzerine kapatın. Diğer folyo ile kenarlardan birleştirip içe doğru kıvırarak hava almayacak şekilde kapatın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 25 dakika pişirin. 6. Piştikten sonra folyoyu dikkatlice açın ve servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder