Sayfalar

21 Eylül 2015 Pazartesi

Sebzeli Muska Börek

Malzemeleri
1 kg hazır yufka
İçi için:

2 adet patates
2 adet kabak
2 adet havuç
Tuz

Sos için:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı ( küçük boy)
1 tane yumurta
Üzerine için

Yumurta sarısı
Susam
Sebzeli Muska Börek Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz.
Patateslerin kabuklarını soyalım rendeleyelim.
Kabakları soyup rendeleyelim.
Havuçları da soyup rendeliyoruz.
Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup önce patatesleri kavuralım iyice yumuşayınca bir borcama alalım. Aynı şekilde kabak ve daha sonradan havuç kavurup hepsini borcamda karıştıralım tuzunu katalım biraz soğusun.
Sosu için bütün malzemeyi karıştıralım.
Ve bir tane yufkayı tezgaha serelim. Üzerine fırça ile eşit bir şekilde sos sürelim bir bütün yufkayı muska yapmak şeklinde sarmak için üstten aşağıya doğru 3 parmak genişlikte kesin ve bir yemek kaşığı harç koyun muska şeklinde sarın bu şekilde sarmazsanız arzu ettiğiniz gibi yapın. Bütün yufka bitince üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derece de iyice kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder