Sayfalar

20 Ağustos 2010 Cuma

ENGİNARLI DANA BİFTEK ( 4 KİŞİLİK )

MALZEMELERİ:


  • 400 gr dana biftek

  • 3 enginar

  • Yarım limon suyu

  • 3 çorba kaşığı kepeli un

  • 40 gr tereyağı

  • 1 su bardağı sıcak su

  • 3-4 dal maydanoz

  • tuz, karabiber, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Enginarları temizleyip küçük küçük doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. etleri una bulayın. 1 kaşık yere yağını teflon tavada eritip etleri iki taraflı kızartın, Sıcak su ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları süzüp ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Maydanoz kıyıp yemeğin üzerine serpiştirin. sıcak servis yapın.


ENGİNARIN FAYDALARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder