Sayfalar

20 Ağustos 2010 Cuma

SÜTLÜ ve BAHARATLI TAVUK ( 2 KİŞİLİK )

MALZEMELERİ:
  • 5 tavuk budu
  • yarım su bardağı light süt
  • 2 tutam zerdeçal
  • yarım limon suyu
  • 2-3 ada çayı yaprağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • Tuz, karabiber

Süslemek için: 4-5 dilim yeşil limon - Bir küçük dal biberiye

HAZIRLANIŞI:
Süt, zerdeçal, limon suyu, ada çayı yaprağı, biberiye, zeytin yağı, tuz ve karabiberi bir kapta . Etleri karıştırın, etleri ilave edip üzerine alüminyom folyo ile sıkıca kapatın. buzdolabında 8 saat bekletin. Tavuğu marinatla birliktefırın kabına alın. alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmıs 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. Biberiye ve limon dilimleriylr süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder