- 250 gr kalem makarna
- 1.5 kg Domates
- 4yeşil zeytin
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- Tuz, kekik
Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Dikdörtgen kabını yağlayıpdibine domates dilimlerinin yarısından fazladını tepsiye döşeyin. zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytin yağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 -25 dakika pişirin. Sıcak serviz yapın.
Sayfalar
16 Ağustos 2010 Pazartesi
Fırında Akdeniz Usulü Makarna (4 kişilik )
Malzemeleri;
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek tarifleri' corba,
Akdeniz-Usulu-Makarna,
börek nasıl yapılır,
domates,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
kekik,
makarna,
tere yağ,
tuz,
yemek tarifleri,
yeşil zeytin,
zeytin yağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder