- 4 çupura
- 2 kabak
- 4 diş sarımsak
- 2 soğan
- 4 domates
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı
- 4 dilim limon
- Tuz, karabiber
Yemek tarifi
Balıkları temizleyip yıkayın, Kabakları Temizleyip ince uzun çubuklar halinde dilimleyin. Sarımsak, soğan ve domatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyom folyo üzerine alıp kabak, domates, limon, soğan,ve sarmısağı paylaştırın. üzerlerine zeytin yağı gezdirip tuz serpin. önceden ısıtılmıs 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. sıcak servis yapın.
Not: dilerseniz bu yemeği teflon tencerede pişirebilirsiniz. hazırladığınız paketleri yaplanmış yayvan bir tencereye dizip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder