- 3 Havuc
- 2 patates
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 2 çay kaşığı muskat
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı un
- 1su bardağı süt
- 1 tutam tuz, karabiber
Suflenin Tarifi
Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumusayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. Bir tutam tuz, karabiber, muskat,ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Beşemel sos için; 2 kaşık sıvı yağı tavada kızartıpunu pembeleştirin. sütü azafr azar ekleyip hafifce koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. ılıyınca püreye ekleyip iyice karıştırın. Yumurtanın aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ilave edin
Altı küçük sufle kabını hafifce yağlayıp hazırladığımız karışımı paytaştırın. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. fırından alıp hemen servis yapın.
Sayfalar
16 Ağustos 2010 Pazartesi
HAVUÇLU SUFLE (6 KİŞİLİK )
MALZEMELERİ;
Etiketler:
'Taze Tarhana Çorbası',
'Yemek tarifleri' corba,
börek nasıl yapılır,
ekmek hamuru,
Et Yemekleri,
Havuclu-Sufle,
Havuç,
havuçlu sufle,
karabiber,
kaşar peyniri,
muskat,
patates,
sıvı yağ,
sufle,
süt,
un,
yemek tarifleri,
yumurta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder