Sayfalar

16 Ağustos 2010 Pazartesi

KAYISILI TART (4 KİŞİLİK )

MALZEMELERİ;

  • 500 gr kayısı
  • 3 yumurta
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı patates nişastası
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın

    KAYISILI TART'ın TARİFİ;
    Kayısıları yıkayıp 7 - 8 tanesini ayırın. kalanının çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. sarıları derin bir kapta sutle köpük köpük olana kadar oluncaya kadar çırpın. toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu, ve tarçını ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma ilave edin. otuz santim çapındaki fırın kabını yağlayıp hazırladığımız karışımı dökün. önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. ayırdığınız kayısılarıortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. Tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmelatı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve dilimlerin üzerine gezdirerek dökün. dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder